Zoek de hoogte op in het charmante bergdorp Callian

Tussen het Middeleeuwse dorpje Fayence en het traditionele Montauroux, ligt het Provençaalse dorp Callian. Het bergdorp in Zuid-Frankrijk ligt op een heuvel met uitzicht op het Esterel gebergte. Het dorp heeft relatief weinig inwoners en is daardoor veel minder toeristisch dan grote steden als Draguignan en Cannes. Toch verdiend dit dorp onze aandacht, want Callian heeft een heerlijk klimaat, een rijke cultuur en ligt in een prachtig gebied. Niet voor niets bieden wij luxe vakantievilla’s aan in dit mooie dorp. Kortom: genoeg redenen om meer te weten te komen over dit kleine Zuid-Franse dorp op de heuvel.

Bijzondere ligging met schitterend uitzicht

In de volksmond noemt men Callian ook wel ‘village de caractère’, een karakteristiek dorp dat na al die eeuwen nog steeds zijn charme bezit. Het is de perfecte uitvlucht voor wie zich wil onttrekken aan de drukte van de Côte d’Azur. Bijzonder is dat het dorp op zo’n 325 meter hoogte ligt in het departement Var. Hierdoor is het uitzicht schitterend. Ook vanaf het dorpsplein, waar de historische fontein te bewonderen is, heeft u een prachtig uitzicht op het nabijgelegen dorp Montauroux en verschillende gebergtes. Het plein is niet alleen vanwege het uitzicht, maar ook vanwege de vele terrasjes een aanrader.

Middeleeuws kasteel

De bezienswaardigheid die meteen in het oog springt, is het prachtige Middeleeuwse kasteel op de heuvels van Callian. Helaas is dit kasteel niet in handen van de gemeente, maar privébezit. Gelukkig staat er in Callian een ander kasteel, kasteel Goerg, dat door toeristen kan worden bezocht. Cultuurliefhebbers kunnen naast het kasteel ook diverse chateaus, kapellen en een kerk bezoeken. De Onze-Lieve-Vrouw-Verrijzenis-kerk is in 1675 gebouwd en staat bekend om het bijzondere dak. Op het kerkhof, een stukje bergop vlakbij de kerk, ligt de bekende couturier Christian Dior begraven. Hij bezat een landgoed in Callian en kwam er graag.

Zwemmen en kanoën in Lac de Saint-Cassien

Op nog geen tien minuten rijden van Callian bevindt zich het prachtige meer Lac de Saint-Cassien. Bij het meer is een zandstrand zodat u volop van de Franse zon kunt genieten. Ook kunt u er heerlijk zwemmen, kanoën, een waterfiets huren met de kinderen of een boottocht maken. Het meer ligt in een bijna onbewoond en bebost natuurgebied. In dit gebied zijn schitterende wandelroutes waar u kunt genieten van de rust, stilte en natuur die Callian u te bieden heeft.

De echte watersportliefhebbers kunnen ook een stukje verder rijden naar de Gorges du Verdon, de bekendste en grootste kloof van Europa. Het spectaculaire landschap, de prachtige rivier en de steile rotswanden zullen iedere bezoeker de adem benemen. Liever een dag golfen? De mooiste golfbaan van Frankrijk, Terrablanche, bevindt zich vlakbij Callian. Zoals u ziet is er in en rondom Callian genoeg te doen voor iedere vakantieganger.

Callian is één van de zeldzame Franse bergdorpjes waar u een glimp opvangt van hoe de Fransen vroeger leefden. Doordat het dorp nog niet ontdekt is door het massatoerisme, kunt u volop genieten van alle bezienswaardigheden en tijdens uw vakantie volledig tot rust komen. Daarom verdient het charmante bergdorp de volgende keer dat u naar Zuid-Frankrijk afreist, absoluut een bezoekje.