Les Issambres: schitterende badplaats voor zonaanbidders en waaghalzen

Hoewel veel vakantiegangers hun zonvakantie doorbrengen in bekende badplaatsen als Saint-Tropez en Cannes, zijn sommige kleinere badplaatsen minstens zo mooi. Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Les Issambres in Zuid-Frankrijk . In en nabij Les Issambres verhuren we veel luxe vakantievilla’s en dat is niet zonder reden: dit mooie badplaatsje heeft zonliefhebbers veel te bieden. Veel zon, een helderblauwe zee en een schitterende omgeving; wie weet is Les Issambres komende zomer wel uw vakantiebestemming.

Ideale ligging

Dankzij de ligging is deze familiebadplaats de ideale bestemming voor wie rust en ontspanning zoekt, maar ook de mogelijkheid wil hebben om andere Franse plaatsen te bezoeken. Zo ligt Les Issambres 20 kilometer ten noorden van het welbekende Saint-Tropez. Een aanrader is een boottocht van Les Issambres naar Saint-Tropez om daar de lokale markt te bezoeken. Een ander idee is om een dag naar het dorpje Roquebrune te gaan. In dit dorpje wandelt u door smalle en sfeervolle straatjes met karakteristieke huizen. Het is een verfrissende tegenhanger van alle luxe en glamour in de grotere steden Nice en Cannes. Liever een sport zoals golfen beoefenen? Breng dan een bezoekje aan de mooiste golfbaan van de Côte d’Azur in St. Endreol.

Wandelen, zonnen, zwemmen

Natuurlijk is er ook in Les Issambres zelf genoeg te beleven. Loop over de lange boulevard en geniet onderweg van alles wat u ziet, of leg uw handdoek op het strand voor een ontspannen dag in de zon. Voor wie van de omgeving wil genieten, is een wandeling of buitenrit in het prachtige natuurgebied Massif des Maures een aanrader. In dit natuurgebied vindt u het beste van de Mediterraanse flora en fauna en kunt u langs een groot deel van de zuidelijke kust wandelen. Thuisblijven in uw luxe vakantievilla’s en een rondje zwemmen in het verwarmde privézwembad is ook een prima optie. Dan heeft u meteen een schitterend uitzicht over de omgeving.

De echte waaghalzen kiezen voor een dag zeilen op zee, wakeboarden, parachutespringen of seakarten, terwijl de rest van het gezelschap ontspant in de moderne spa met een heerlijke massage. U ziet het, Les Issambres is niet voor niets een familiebadplaats. Zowel jong en oud vermaken zich uitstekend en voor iedereen is er wel een leuke activiteit in de buurt. ’s Avonds is vooral het eten belangrijk, want wie in Zuid-Frankrijk is wil goed en gezellig eten. Dat kan aan de boulevard van Les Issambres, maar vooral ook in de binnenstraatjes. Aanraders zijn de restaurants Le Chante-Mer, Cap Mail, Les Planches, Plage 44, Riva.

Nu u dit leest, begrijpt u wellicht waarom wij geloven dat Les Issambres in het rijtje bekende badplaatsen thuishoort. De ligging is ideaal voor wie meer van Zuid-Frankrijk wil zien, er zijn voldoende activiteiten voor ieder gezinslid en ook het eten smaakt naar meer. Indien u komende zomer op vakantie naar het mooie zuiden gaat, is Les Issambres zeker een overweging waard.