De mooiste hotels en restaurants onderweg naar Zuid-Frankrijk

Eindelijk is het zover: de koffers zijn ingepakt, de reisdocumenten uitgeprint en de vakantie kan beginnen! Of u nu met de auto of met het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk reist, een aantal pauzes onderweg zorgt ervoor dat u heerlijk ontspannen op uw eindbestemming arriveert. Wat zijn de leukste adresjes onderweg naar Zuid-Frankrijk en waar kunt u goed overnachten?

Uw vakantie begint pas echt goed wanneer de reis er naartoe ontspannen verloopt. De ideale manier om daarvoor te zorgen, is door regelmatig te pauzeren. Reist u met de auto naar uw vakantievilla? Plan genoeg korte pauzes in om letterlijk en figuurlijk bij te tanken, iets te eten en alvast te genieten van het vakantiegevoel. Juist als u met de auto naar uw bestemming rijdt, heeft u genoeg mogelijkheden om onderweg bij leuke restaurants te stoppen en te overnachten bij prachtige hotels. Ook wanneer u met het vliegtuig naar Zuid-Frankrijk gaat, kunt u onderweg vanaf het vliegveld naar uw vakantievilla stoppen op prachtige plekken. Wij zetten speciaal voor u onze aanraders op een rijtje zodat u ontspannen aan uw vakantie begint.

Hotel Le Val d’Amblève

Onderweg naar Zuid-Frankrijk is een voor de hand liggende tussenstop de Ardennen. In Stavelot ligt het sfeervolle hotel Le Val ‘d Amblève Het hotel heeft een warme en charmante uitstraling dankzij het prachtige gebouw waarin het gehuisvest is en de romantische ligging in een park. Naast overnachten, kunt u hier ook terecht voor heerlijke gerechten. Trip Advisor beoordeelt dit hotel als uitmuntend en noemt het restaurant de beste in Stavelot. In het restaurant krijgt u smaakvolle culinaire gerechten voorgeschoteld waarmee u uw vakantie in stijl begint.

Le Femme de Marjolet

La Femme de Marjolet is een gerenoveerd landhuis uit de 12e eeuw met veel prachtige elementen uit die tijd. Het landhuis ligt op vijf kilometer afstand van Beaune en op twee kilometer afstand van Pommard. In Beaune zijn veel goede restaurants waar u heerlijk kunt eten. In de uitstraling en inrichting van het landhuis was de intentie om de oude stijl te mixen met hedendaags design – en dat is absoluut gelukt. Het landhuis heeft stijlvolle kamers en biedt zelfs ontspanningsmassages aan. Samen met het prachtige landschap waarin het landhuis zich bevindt, zorgt dit ervoor dat het de perfecte plek is om even te ontspannen.

Okko Hotels Lyon Pont Lafayette

Wanneer u met de auto naar Zuid-Frankrijk rijdt, kunt u niet om Lyon heen. De Route du Soleil is niet voor niets de bekendste weg naar het zuiden, want Lyon heeft u veel te bieden. Naast de vele goede restaurants in de stad, zijn er ook luxe hotels waar u kunt overnachten. Één van onze aanraders is Okko Hotels Lyon Pont Lafayette . Dit hotel ligt op loopafstand van het Place Bellecour in Lyon en heeft stijlvolle kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Tegenover het hotel liggen allerlei boten waar u kunt genieten van een goed glas wijn en een Frans kaasje.

Aux Terrasses Tournus

Hotel Aux Terrasses Tournus ligt in Tournus en is niet zomaar een hotel: het heeft een fantastisch restaurant met een Michelin ster. Dat belooft wat. Niet voor niets noemen gasten het eten uitstekend en smaakvol. De kok houdt van innovatie en combineert traditionele smaken met ongebruikelijke producten om zo bijzondere smaken te creëren. Ook de wijnen moet u absoluut proberen als u in dit hotel verblijft. Het hotel heeft meer dan 6.000 bijzondere wijnflessen in de kelder liggen. Na een heerlijk diner kunt u overnachten in één van de stijlvolle kamers. Leuk weetje wanneer u met uw huisdier reist: in dit hotel zijn huisdieren toegestaan.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van geweldige hotels en restaurants waar u tijdens uw reis een tussenstop kunt maken. Uw vakantie naar Zuid-Frankrijk is iets waar u al weken of maanden naar uit hebt gekeken en daarom is het de moeite waard om ook van de reis erheen iets bijzonders te maken. Met deze hotels en restaurants moet dat zeker lukken. Bon voyage!