Tips voor een ontspannen reis naar Zuid-Frankrijk

De vakantie begint op het moment dat u de koffers inpakt en per auto of vliegtuig naar het mooie Zuid-Frankrijk vertrekt. Wanneer u de koffers in de auto legt of bij de gate staat, kan de reis naar uw vakantievilla beginnen. De reis naar uw vakantiebestemming is het perfecte moment om te ontspannen bij het vooruitzicht van een paar weken zon, zee en strand. Toch is de reis voor veel mensen allesbehalve ontspannend. Gedragen de kinderen zich op de achterbank? Heb ik alles wel bij me? Wat is de weersverwachting voor de komende dagen? Daarom geven we in dit blog tips voor een stressloze en ontspannen reis naar Zuid-Frankrijk.

Ga goed voorbereid op reis

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat zegt men niet voor niets. Als u voor vertrek uw vakantie zorgvuldig voorbereid, is de kans groot dat u een heerlijke en ontspannen vakantie tegemoet gaat. Maak daarom ruim van tevoren een inpaklijst en vul de lijst net zolang aan tot het compleet is. Leg belangrijke reisdocumenten zoals identiteitsbewijzen, medische verklaringen en reserveringen alvast klaar. En vergeet niet om iemand te zoeken die tijdens uw vakantie de kat eten geeft of voor de kamerplanten zorgt.

Daarnaast is het goed om uw verwachtingen van de vakantie af te stemmen met uw medereizigers. Zo voorkomt u dat de één twee weken op het strand wil liggen terwijl de ander juist Franse dorpen wil bezoeken. Zorg ervoor dat u van tevoren weet wat iedereen van de vakantie verwacht en maak een plan. Spreek bijvoorbeeld af dat u de ene dag een Franse markt bezoekt en de volgende dag ontspant op het paradijselijke strand. Wilt u tijdens uw vakantie een evenement, voorstelling of museum bezoeken? Kijk dan vooraf op de website van de organisatie of u van tevoren kaartjes kunt kopen. Hierdoor komt u tijdens uw verblijf in uw vakantiehuis in Zuid-Frankrijk niet voor verrassingen te staan.

Zorg voor afleiding

Tijdens uw reis naar het zonnige zuiden zijn er momenten waarop u moet wachten. Denk aan het wachten op het vliegveld, in de file staan, een paar uur in het vliegtuig doorbrengen en de rit door het Franse landschap. Zorg daarom voor voldoende afleiding voor kinderen, neem een boek of tablet mee voor in het vliegtuig, luister naar muziek of stop onderweg naar Frankrijk bij hotels of restaurants. Het is niet alleen een prettige manier om uw reis te onderbreken; het zorgt er ook voor dat u uitgerust en ontspannen in Zuid-Frankrijk aankomt. Onze tips voor de beste hotels en restaurants onderweg naar Frankrijk vind u hier .

Ken uw vakantiebestemming

Als u naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaat, zit u altijd goed. De prachtige kust met de azuurblauwe zee, witte stranden, charmante dorpen en imposante steden. Zuid-Frankrijk is een heerlijke vakantiebestemming. Vergroot de voorpret door informatie te zoeken over uw bestemming. Bekijk alle foto’s van uw vakantievilla, zoek op wat er in de omgeving te doen is en zorg ervoor dat u de route kent. Zo gaat u op reis met alle informatie die u nodig heeft om er een onvergetelijke vakantie van te maken.

Onze belangrijkste tip is om u vooral niet te druk te maken. Als blijkt dat u toch die ene jurk of dat prachtige overhemd bent vergeten die zo leuk is voor een etentje buiten de deur, herinner uzelf dan dat u op vakantie bent. En die welverdiende vakantie is er juist voor bedoeld om te ontspannen, tijd met uw familie door te brengen en te genieten van alles wat het mooie Frankrijk u te bieden heeft. Fijne reis!