Tanneron: prachtige natuur, mimosa en wandeltochten

Het mooie Zuid-Frankrijk staat bekend om de glamoreuze en imposante steden als Cannes , Nice en Saint-Tropez . Met de langgerekte zandstranden, hippe feestjes, indrukwekkende jachthavens en luxe winkelstraten trekken deze steden ieders aandacht. Maar wie liever de rust opzoekt tijdens de vakantie, kan in de kleinere omliggende dorpen terecht. Bijvoorbeeld in het rustige Tanneron, een Frans dorp middenin de natuur. Wandelen, tijd doorbrengen met familie en vrienden en voldoende privacy; Tanneron is de ideale plek voor een ontspannen vakantie.

Wie Tanneron bezoekt, waant zich in een adembenemend sprookje. Tanneron is een dorp waar de natuur gekoesterd wordt. Het plaatsje ligt middenin de bossen en heuvels. Vanuit de luxe vakantievilla’s in Tanneron heeft u dan ook een prachtig en rustgevend uitzicht over de schitterende omgeving. Hierdoor is Tanneron de ideale vakantiebestemming voor wie op zoek is naar ontspanning en rust tijdens de vakantie. Ook kunt u in Tanneron prachtige wandelingen maken. Van 8 kilometer tot 20 kilometer en van bergopwaarts tot vlak; voor iedere wandelaar is er een geschikte wandelroute.

Gunstige ligging: vlakbij Cannes en Monaco

Wilt u toch een grote stad bezoeken? Door de gunstige ligging van Tanneron bent u met de auto zo in steden als Cannes of Monaco. Tanneron ligt bijvoorbeeld net boven Cannes-Mandelieu, waar u naar de zandstranden kunt gaan. Overdag brengt u een bezoek aan één van de steden en ’s avonds geniet u in de tuin van uw luxe vakantievilla van een wijntje en de rust. Tanneron kan daardoor ook als uitvalsbasis beschouwd worden om verschillende Franse steden in de omgeving te verkennen.

Goudgele bloemen van de Mimosa

De echte natuurliefhebbers bezoeken Tanneron in het voorjaar, want dan staat de bijzondere mimosa in bloei. Deze boom is verspreid over de hele streek, maar bevindt zich vooral in het massief van Tanneron. De bomen worden ook gekweekt in Tanneron. Van januari tot maart zijn de heuvels van Tanneron bedekt met de goudgele bloemen. Het indrukwekkende uitzicht lokt jaarlijks vele toeristen naar deze plek. Inwoners van Tanneron en omliggende dorpen vieren de bloei van de mimosa tijdens het Mimosa festival in februari. Meer van de mimosa zien? Dan kunt u een heuse Mimosaroute rijden. De route is 130 kilometer lang en loopt van het plaatsje Bormes-les-Mimosas naar Grasse .

Ontspanning, heerlijk dineren en golfen

Hoewel Tanneron een bestemming is waar u vooral voor de rust, natuur en ontspanning naartoe gaat, kunt u er natuurlijk ook genieten van al het goede dat Frankrijk te bieden heeft. Zo kunt u in het centrum van Tanneron heerlijk dineren bij Champfagou of bij een pizzeria. Iets verderop, in Mandelieu, kunt u de Franse keuken ontdekken bij Le Boucanier en in La Napoule is l’Oasis een aanrader. Ook golfers kunnen hun slag oefenen bij de schitterende golfbanen Riviera Golf en Old Course Cannes.

Kortom, in Tanneron kunt u heerlijk ontspannen en tegelijkertijd het Franse leven en de prachtige omgeving ontdekken. Als u er in het voorjaar even tussenuit wilt, is Tanneron dankzij de gunstige ligging, schitterende natuur en bijzondere wandeltochten absoluut een aanrader.