Geniet van natuur en truffels in het middeleeuwse Lorgues

In Zuid-Frankrijk ligt het historische dorpje Lorgues. Als u na de drukte van populaire steden als Cannes en Nice op zoek bent naar een rustige omgeving, is Lorgues een mooie vakantiebestemming. Maak kennis met de romantische sfeer die in het dorp heerst, proef de beroemde truffelgerechten of bezoek steden in de omgeving. Dat is goed mogelijk door de centrale ligging van Lorgues in arrondissement Draguignan.

Lorgues is het oude, Franse dorpje zoals u het zich voorstelt. Talloze straatjes met huizen die gebouwd zijn in de stijl van de middeleeuwen, mooie fonteinen en omringd door natuur. Wandel door de schilderachtige centrale straat met de vele terrasjes of ga uit eten bij de culinaire hotspot Bruno. Chez Bruno staat ook wel bekend als ‘truffle heaven’ en heeft met de smakelijke gerechten een prestigieuze Michelin ster verdiend. Het iconische restaurant is gevestigd in een historisch huis met een elegante uitstraling. Iedere inwoner van Lorgues kan u de weg wijzen naar dit familierestaurant.

Door het historische karakter van het dorp zijn er veel gebouwen te zien uit die tijd. Een wandeling door het oude centrum met de mooie huizen geeft een betrouwbaar beeld van hoe Lorgues er decennia geleden uitzag. Andere bezienswaardigheden zijn het voormalige gerechtsgebouw, de kerk van St. Martin en de diverse kapellen waar u een rondleiding kunt volgen, zoals St. Ferreol en Benva. St. Martin is één van de grotere kerken in het arrondissement en het gezicht van Lorgues. Ook is er een kunstmuseum waar de rijke kunstgeschiedenis van Lorgues sinds 1973 tentoongesteld wordt.

Als u na het bewonderen van de oude elementen van het dorp zin heeft om de omgeving te verkennen, kunt u een wandeling maken. Lorgues is omringd door prachtige bossen en rivieren. Tijdens een wandeling komt u wijngaarden, Franse tuinen en misschien zelfs een adembenemende waterval tegen. Avonturiers kunnen in het avonturenpark met een zipline over de wijnranken zweven of de bomen van dichterbij bekijken tijdens een klim over een loopbrug. Ook de kleine avonturiers kunnen er veilig klimmen en klauteren.

Tijdens uw wandeling kunt u een tussenstop maken bij verschillende wijnkastelen, zoals Château Roubine, Château de Berne of Château Sainte Béatrice. Proef lokale wijnen, leer meer over druivensoorten tijdens een rondleiding of geniet van een picknick. Als u benieuwd bent naar de streekproducten uit de Provence, is de gezellige markt op dinsdagochtend een aanrader. Al deze bezienswaardigheden en activiteiten maken van Lorgues een heerlijke plek voor wie de toeristenmassa wil mijden en houdt van de Franse keuken, natuur en historie.

 

 

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 844 reviews.

9,3