Vijf must sees in Zuid-Frankrijk tijdens Kerst

Het wordt steeds vroeger donker, de kaarsjes kunnen aan en winkelstraten zijn feestelijk verlicht. Overal merk je dat de sfeervolle kerstdagen dichterbij komen. Voor echte zonliefhebbers is de winter misschien niet de most wonderful time of the year, maar dan is er de mogelijkheid om de feestdagen door te brengen in het mooie Zuid-Frankrijk . We delen vijf must see’s wanneer u tijdens de kerstperiode naar Frankrijk vertrekt.

 

1. Kerstmarkt in Straatsburg

Jaarlijks bezoeken twee miljoen mensen de bekende kerstmarkt in Straatsburg. Het is één van de oudste en grootste kerstmarkten in Europa. Vijf weken lang vieren de Fransen feest in deze stad. Er zijn driehonderd chalets verspreid over tientallen locaties, honderden evenementen en natuurlijk een dertig meter hoge kerstboom. Straatsburg staat dus met recht bekend als Kersthoofdstad. De stad is prachtig verlicht en alles is op loopafstand. Maak u klaar voor mooie avondwandelingen door de sfeervolle straten en kijk bij de chalets waar u kerstdecoratie en lekkernijen kunt kopen. U kunt de kerstmarkt u kerstdecoratie en lekkernijen kunt kopen. U kunt de kerstmarkt van 25 november tot 31 decemberbezoeken.

 

2. Avignon

Op zoek naar een Provençaalse kerst vol ouderwetse tradities? Breng dan een bezoekje aan Avignon. In de Provence vind je veel bijzondere en traditionele kerstmarkten, waaronder de kerstmarkt in Avignon. In deze plaats vieren de Fransen kerst uitbundig en dat is te zien. Op de kerstmarkt in Avignon heerst een gezellige sfeer. Er zijn miniatuur-kerststalletjes, kramen met lokale lekkernijen, kruiden en handgemaakte spullen. En vergeet natuurlijk Treize desserts niet, het tradiotonele Franse kerstdiner met dertien toetjes. Dat wordt genieten!

3. Sfeervolle kustplaatsjes

Als u toch in de Provence bent, is het de moeite waard om ook andere kustplaatsjes en dorpen te bezoeken. Als u op zoek bent naar de kerst zoals de Fransen hem jaren geleden al vierden, zit u hier goed. In de Provence heerst een fantastische kerstsfeer. Denk bijvoorbeeld aan Saint Tropez . In december zijn de huizen en haven prachtig verlicht. De kerstman komt eind december aan per boot met spectaculair vuurwerk. Of breng een bezoek aan het prachtige Nice waar de kerstgedachte ook volop zichtbaar is. Ook in andere steden en dorpen geniet u van sfeervol verlichte straten, heerlijke kerstmenu’s in goede restaurants en kerststalletjes.

 

4. Parijs

Oh, Paris.. Een stedentrip naar Parijs is natuurlijk altijd een goed idee, maar tijdens de feestdagen heeft deze lichtstad nog meer sfeer. Het centrum van de stad is volledig verlicht, u vindt overal kerstmarkten en luxe winkels strijden om uw aandacht met schitterend ingerichte etalages. Een hoogtepunt is de kerststal in de Notre-Dame, maar ook een rondje schaatsen op de ijsbaan mag niet ontbreken tijdens uw stedentrip.

5. Sfeervolle kerst in een vakantievilla

Heeft u de sfeer geproefd in het mooie zuiden en bent u toe aan wat ontspanning? Breng dan de rest van uw vakantie in Frankrijk door in een luxe vakantievilla Veel van onze villa’s zijn voorzien van verwarmde privézwembaden zodat u optimaal kunt genieten. Tijdens uw verblijf kunt u mooie wandelingen maken, andere dorpen bezoeken en beleven hoe Zuid-Frankrijk zich klaarmaakt voor de feestdagen. Zo bent u niet alleen een ervaring rijker wanneer u huiswaarts keert, maar begint u ook uitgerust aan het nieuwe jaar.

 

Zoals u merkt is Frankrijk, en in het bijzonder de Provence en de Côte d’Azur, een heerlijke en bijzondere plek om de feestdagen door te brengen. Geen verplichtingen of stress rondom de feestdagen, maar volop sfeer, ontspanning en leuke bezienswaardigheden. Reden genoeg dus om uw volgende kerst in Zuid-Frankrijk door te brengen!