Vijf vakantietrends voor Zuid-Frankrijk in 2018

De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat betekent dat we vooruit kijken naar het komende jaar. Naar welke steden gaan we volgend jaar op vakantie, hoe lang verblijven we in onze luxe vakantievilla en met wie? Kortom: wat zijn de vakantietrends voor Zuid-Frankrijk in 2018?

 

1. Minder bekende steden

In 2018 gaan we op vakantie naar minder bekende steden en dorpen in Zuid-Frankrijk. Steden als Nice, Saint-Tropez, Grasse, en Sainte Maxime bezoeken we minder vaak, om juist de kleinere pareltjes in de Provence en Côte d’Azur te ontdekken. Denk aan het middeleeuwse Lorgues wat bekendstaat om haar heerlijke truffels, het zonnige Plan de la Tour of het rustige Fayence . Juist in de kleinere steden en dorpen ziet u de charme van Zuid-Frankrijk.

 

2. Reizen met de auto

De reis naar de vakantiebestemming is voor veel mensen het begin van de vakantie. Steeds vaker laten we het vliegtuig links liggen en reizen we zelf met de auto. Onderweg stoppen we bij leuke restaurants en overnachten we bij bijzondere hotels om al in vakantiesferen te komen. Bijkomend voordeel is dat u dankzij de extra pauzes onderweg heel ontspannen op uw vakantiebestemming aankomt. Eerder schreven we al over de leukste adresjes onderweg naar Zuid-Frankrijk, daarover kunt u hier meer lezen.

 

3. Op vakantie met de hele familie

Een derde trend is dat we steeds vaker op vakantie gaan met de hele familie. Dat wordt een multi-generation-vacation genoemd, waarbij meerdere generaties met elkaar op reis gaan. Oma en opa gaan bijvoorbeeld mee of een vriendinnetje van uw dochter. Zo brengen families meer tijd met elkaar door en maken ze tijdens de vakantie samen herinneringen. Met onze luxe vakantievilla’s is dat geen probleem, want de meeste villa’s bieden plek aan zes tot tien personen.

4. Korte stedentrips

Gingen we in 2017 massaal op zonvakantie in de zomermaanden, in 2018 zal dat veranderen. Dan boeken we niet een vakantie in de zomer waar we maanden naartoe leven, maar plannen we meerdere korte stedentrips naar Zuid-Frankrijk. Zo maakt u kennis met dorpen waar u nooit eerder kwam en ontdekt u misschien zelfs nieuwe favoriete bestemmingen.

5. Roadtrips

De laatste trend voor 2018 is dat we steeds vaker rondreizen door ons vakantieland. In plaats van naar onze vakantievilla in Nice te rijden en daar twee weken te verblijven, rijden we nu na een paar nachten weer door naar onze volgende bestemming. Hierdoor ziet u tijdens één vakantie veel van het land. Wandelingen maken, surfen, aan het strand liggen en op terrassen een Frans wijntje drinken; tijdens uw roadtrip beleeft u het allemaal. Een aanrader als het om een roadtrip door Zuid-Frankrijk gaat, is de Provence. Rijd door de prachtige, paarse lavendelvelden en vervolg uw trip langs Marseille, Nice, Cannes en Toulon. Dat wordt ongetwijfeld een vakantie om nooit te vergeten.

 

Zoals u ziet is er ook in 2018 genoeg te doen als het gaat om reizen en vakantie vieren. Heeft u na het lezen van deze trends zin gekregen om uw zonvakantie of stedentrips voor 2018 te boeken? Op onze website vindt u een groot aanbod van luxe vakantievilla’s in allerlei steden en dorpen in het prachtige Zuid-Frankrijk. We wensen u een prachtig 2018 vol bijzondere reizen en vakanties!