Vakantie in Cannes, Juan Les Pins

Vacances Provence • Vakantiehuizen • Cannes

Cannes is de tweede grootste stad aan de Côte d’Azur en is wereldberoemd om het jaarlijkse filmfestival van Cannes in mei. De stad heeft een mondaine karakter en is populair onder de internationale jet-set. Het mondaine karakter van Cannes komt vooral tot uiting op de Boulevard de la Croisette. De boulevard staat vol met palmbomen, witte gebouwen, hotels, restaurantjes en exclusieve winkels in de chique winkelstraat Rue d'Antibes en Rue Meynadier. Het Carlton hotel en het Martinez zijn de meest prestigieuze hotels langs de boulevard. Uiteraard zijn hier prachtige beach clubs zoals Plage Z en Ondien waar u goed kan lunchen.

Het hart van Cannes wordt gevormd door de wijk Le Suquet, de oude stad met pittoreske straatjes, trappen en typische huizen. Op de Place de la Caste zijn nog restanten van de oude stadsmuur te vinden.

Erg leuk is het om de twee Lérins-eilanden te bezoeken met de verschillende boten die daar naar toe gaan. Het eerst eiland wat voor de kust van Cannes opdoemt is het grootste eiland, Ile Saint-Marguerite. De aangegeven wandelingen over het eiland brengen u langs zeldzame Mediterrane bomen bij schitterende uitzichtpunten. Een bezoek aan het eeuwenoude fort Royal mag u zeker niet overslaan. Het kleinere eiland Ile Saint-Honorat. Hier staat al sinds de 5e eeuw de Abdij van Lérins, die ook vandaag nog steeds in gebruik is als klooster voor monniken. Saint-Honorat is een bekende bestemming voor meditatie, maar ook voor proeverijen van de uitstekende wijnen van de landerijen van de monniken.

In de haven van Cannes ligt een interessante combinatie van gewone vissersboten en peperdure jachten. Leuke badplaatsen nabij Cannes zijn Mandelieu, Theoule sur Mer, Trayas en de mooie plaatsen in het achterland Mougins met de vele goede restaurants op en rondom het centrale plein, maar ook Tanneron, Les Adrets liggen vlak in de buurt. In het verlengde van Cannes richting Nice ligt eerst het kleine plaatsje Golf Juan, met 2 leuke restaurants aan het strand met ligbedden: Tetou en Nanou en je parkeert je auto voor de deur!

Een paar km verder ligt het mondaine Juan Les Pins en Antibes. Drukke badplaatsen met veel hippe beachclubs en veel vertier voor de oudere jeugd. Antibes heeft een mooie oude kern met veel leuke restaurants net achter de haven met alle top jachten. Voor de kinderen zal een bezoek aan Marineland hoog op het verlanglijstje staan. Hier zijn vele activieteiten mogelijk, waterpretpark en de Orka shows.

Uitgelichte vakantiehuizen

Wellicht ben jij op zoek naar een mooi vakantiehuis voor deze zomer samen met je vrienden, familie en/of collega’s. De mooiste vakantiehuizen met zwembad worden op een rij gezet, zo kan jij alvast uitkijken naar een fantastische zomer.