Beleef het Fête de la Gastronomie in Frankrijk op 25, 26 en 27 september!

Aanstaande vrijdag is er voor de 5de keer het Fête de la Gastronomie in heel Frankrijk. Drie dagen lang kan je op vele plaatsen en dorpen in La Douce France genieten van de overheerlijkheden die het land te bieden heeft. Dit feest wordt jaarlijks ter ere van de lokale producten en de kunst van de Franse gastronomie georganiseerd.

Het thema van dit jaar is creativiteit en lef. Deze twee termen horen bij het koken van nu: origineel en met gebruik van nieuwe en exotische producten. Het feest zet de Franse gastronomie in de schijnwerpers. Dit gebeurt met allerlei leuke en gezellige activiteiten zoals onder andere picknicken, proeverijen en exposities.

In het departement van de Bouches-du-Rhône staat er van alles op het programma! Zo is er in St Rémy de Provence, Aix en Provence en Aubagne van alles te doen, zoals het ’banquet 1900’. Is er het festival ‘Vendanges étoilées’ in Cassis en in het Marais du Vigueirat staat de gastronomische traditie uit de Camargue in de spotlights. In de openbare tuin ‘l’Oasis’ van Mas Thibert zijn er leuke marktjes en kinderactiviteiten.

In Fuveau is er op 27 september een markt met regionale producten en kan je er tevens picknicken. De foodtruck ‘Le p’tit olive’ levert het nodige voedsel.

Kijk voor de algemene informatie op: fetegastronomie2015

Voor informatie wat er in de Provence te doen is: fetegastronomieprovence2015