Luxe en romantiek in de beroemde badplaats Cannes

Als kind heeft u er misschien weleens van gedroomd: als actrice of acteur in een film spelen die door het hele land te zien is. In het prachtige Cannes kunt u zich even een filmster wanen. Ieder jaar in mei vindt in de Franse badplaats het drukbezochte internationale filmfestival plaats. Beroemdheden showen prachtige jurken op de rode loper en filmproducenten presenteren er hun nieuwste films. Vang een glimp op van uw favoriete filmster of geniet zelf van de luxe die Cannes te bieden heeft.

Boulevard La Croisette

Ook de rest van het jaar is Cannes een bezoekje waard. De badplaats heeft, in tegenstelling tot sommige andere Franse steden, een langgerekt zandstrand dat aan de boulevard grenst. Op de beroemde boulevard La Croisette flaneren beroemdheden wanneer ze op weg zijn naar het filmfestival in het Palais des Festivals. De palmbomen, het uitzicht en de luxueuze hotels en jachten maken van een wandeling over de boulevard een must.

 

Vlak achter de boulevard vindt u de duurste winkelstraten van Cannes in het gebied rondom Rue d’Antibes. Luxe merken presenteren de nieuwste mode in indrukwekkende etalages – ook als u niets koopt, is het de moeite om langs de winkels te struinen. In de zijstraten vindt u kleinere boetiekjes en gezellige restaurants. Via de zijstraten komt u terecht in andere wijken van Cannes waar niet luxe winkels, maar bijzondere gebouwen het straatbeeld bepalen. Breng een bezoek aan de dagelijkse versmarkt Marche Forville of bewonder het oude stadsgedeelte.

De oudste wijk van Cannes is Le Suquet. Het ligt op een heuvel die een prachtig uitzicht biedt over de stad. Sommige straten en huizen zijn honderden jaren oud en waren het thuis van de vele vissers in het oude Cannes. Door de oude huizen en smalle straten heerst er in Le Suquet een romantische sfeer. Klim naar de top van de heuvel om twee bekende gebouwen te bekijken: het fort van Cannes en de gotische kerk Notre-Dame de l’Esperance. Vanaf hier kijkt u uit over de stad en de haven.

Om met beide benen op de grond te blijven in de luxe stad kunt u naar de (onbewoonde) eilanden vlakbij Cannes varen. Na een tochtje met de veerpont kunt u genieten van de natuur en de rust of de abdij en het zeemuseum bezoeken. Door deze combinatie van luxe, architectuur, romantische wijken en ontspanning is Cannes een veelzijdige stad die toeristen het hele jaar door weet te verrassen.

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 854 reviews.

9,3