Brignoles: een verborgen parel in Zuid-Frankrijk

In Zuid-Frankrijk zijn zoveel mooie dorpen en steden te vinden er altijd plaatsen zijn die u nog niet heeft bezocht. Één van die plaatsen is waarschijnlijk het pittoreske dorp Brignoles. Brignoles ligt een stukje landinwaarts tussen Marseille en Sainte-Maxime en vlakbij andere bezienswaardigheden in de Provence. Daarom is Brignoles de ideale bestemming voor wie wil ontspannen in de Franse zon. Volgers kenners behoort Brignoles tot de mooiste plekken van Zuid-Frankrijk.

 

Een dorp uit Franse films

Brignoles is een dorp zoals u het kent uit Franse films: grote pleinen met restaurants en terrassen waar obers heen en weer lopen om gasten van heerlijke gerechten uit de Franse keuken te voorzien. Een Franse bakker waar u ’s morgens met een paar minuten fietsen vanaf uw vakantievilla verse stokbroden kunt kopen. En natuurlijk typisch Franse supermarkten waar de verkoopsters slecht Engels spreken, maar waar wel alles wordt verkocht wat u nodig heeft tijdens uw verblijf.

 

Goed bewaarde culinaire geheimen

Als u in Brignoles bent, raden wij aan om een keer te gaan eten bij l’Atelier Gourmand Jeanette. Een gezellig Frans restaurant dat grenst aan een plein waar ze bijzondere Franse gerechten serveren, zoals slakken. U kunt er lunchen of dineren, maar het is wel aan te raden om vooraf een tafeltje te reserveren op het terras. Een andere tip is om eens te gaan eten in de tuin van l’Abbaye de Celle, een oude abdij die gerestaureerd is en nu fungeert als hotel en restaurant. De oude abdij ligt in een prachtige omgeving en het eten is er heerlijk.

In uw villa kunt u zelf ook een heerlijke lunch of een echt Frans ontbijt op tafel zetten. Daarvoor doet u inkopen op de grote Provençaalse streekmarkt die iedere zaterdag in Brignoles gehouden wordt. Ook in het nabij gelegen St Maximin-la Baume vindt u iedere woensdag een grote markt met diverse kramen. En als u er toch bent, kunt u meteen de basiliek in het dorpje bezoeken.

Door de gunstige ligging van Brignoles kunt u vanuit het dorp gemakkelijk naar andere plaatsen rijden. Als u op een hete zomerdag een bezoek wil brengen aan het strand, kunt u met de auto de kustlijn opzoeken. Ook de bekende Gorges du Verdon is een bezoek waard op hete dagen. U kunt er van het briesje genieten en de kano pakken om het water op te gaan. Ook de steden Marseille, Nice ,Aix en Provence en Toulon liggen zijn goed aan te rijden vanuit Brignoles.

 

Golfen, struinen door de stad en zonnebaden

Ook voor sportievelingen is er in Brignoles van alles te beleven. Zo is er op 5 kilometer afstand een grote golfclub met 18 holes, Golf de Barbaroux. Ontspannen een balletje slaan in het zonnetje is een uitstekende besteding van uw middag. Als u van wandelen houdt, is het de moeite waard om een middag door het Middeleeuwse centrum van Brignoles te struinen. De smalle straatjes, historische gebouwen en huizen zijn prachtig en laten u geloven dat de tijd in Brignoles stil heeft gestaan.

Als u op zoek bent naar een pittoresk, typisch Frans dorpje waar u kunt genieten van vers brood van de bakker, authentieke Franse restaurants en ontspannen vakantie kunt vieren in de nabije omgeving, dan is Brignoles wat ons betreft een absolute aanrader.