Cultuurstad Nice: sfeervolle wijken en kerstmarkt

Hoe leuk is het om kerst eens op een speciale manier te vieren? Een keer niet gourmetten met de familie, maar kerstmarkten bezoeken en een nieuwe stad verkennen. In Zuid-Frankrijk kan het. Breng de kerstdagen bijvoorbeeld door in de Franse Riviera. Daar liggen vele beroemde en romantische Franse steden, zoals de hoofdstad van de Côte d’Azur: Nice.

Warme zomers en milde winters

U kent Nice vast van de prachtige foto’s van de haven Port Lympia en het langgerekte zandstrand. Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden en is juist in de winter een mooie bestemming voor een stedentrip of cultuurreis. In die periode zijn de cruiseschepen met toeristen vertrokken en keert de rust terug in de stad. Nice ligt aan de Middellandse Zee, vlakbij de grens met Noord-Italië. Door het mediterrane klimaat zijn de zomers er warm en de winters mild en zonnig. In de wintermaanden is het meestal droog en liggen de temperaturen rond de tien graden. Dankzij het aangename klimaat is een wandeling door de stad of een wijntje op een terras goed mogelijk.

Nice is een rijke stad als het om cultuur gaat: er zijn belangrijke katholieke kerken, musea en historische gebouwen. Ook woonden beroemde personen zoals de Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway jarenlang in deze stad. Over de beroemde Villa Ephrussi de Rothschild vlakbij Nice, schreven we al eerder een blog.

Vieux Nice en Romeinse schatten

De twee bekendste bezienswaardigheden van Nice zijn de oude wijk, Vieux Nice en de Promenade des Anglais. De oude wijk is grotendeels autovrij. Dat is fijn, want de wijk heeft vele smalle straten en marktpleinen die u al slenterend kunt bekijken. Op het centrale plein de Cours Saleya zijn dagelijks markten, zoals een antiekmarkt, groentemarkt en bloemenmarkt. Als u op zoek bent naar Frans antiek, dan is een bezoekje aan de vele antiquairs in de haven ook aan te raden. De boulevard Promenade des Anglais ligt op loopafstand. De boulevard is bijna 300 jaar oud en ongeveer 6 kilometer lang. Geniet van het uitzicht op de golven of waai uit tijdens een stevige wandeling.

Als u van geschiedenis houdt, kunt u zich verdiepen in het Romeinse verleden van Nice. Eeuwen geleden was Nice een belangrijke handelsstad voor de Romeinen. In de wijk Cimiez ziet u daar veel van terug. Zo staat er een arena en een antieke thermen. In het gratis toegankelijke Musee d’Archelogie worden de Romeinse schatten tentoongesteld. Ook ziet u in de wijk prachtige gevels in de art nouveaustijl, een bouwstijl met natuurlijke vormen als uitgangspunt.

Jaarlijkse kerstmarkt

Om in de kerststemming te komen, is er jaarlijks een kerstmarkt van begin december tot begin januari. Er zijn meer dan 60 chalets waar u de mooiste decoraties, kerstballen, delicatessen en andere kerstproducten vindt. De verlichting in de stad, de schaatsbaan en de etensgeuren zorgen voor een feestelijke sfeer. Zorg voor genoeg ruimte in uw koffer of auto, want u gaat ongetwijfeld met meer kerstspullen naar huis dan u van plan was. Natuurlijk kunt u overnachten in één van de hotels, maar een vakantievilla met openhaard is nog sfeervoller met de feestdagen.

Nice is vooral een stad om in rond te dwalen en u te laten verrassen door alles wat u tegenkomt. De stad verwondert iedereen die er tijd doorbrengt en is één van de steden die het hele jaar door goed te bezoeken is. Of u besluit om in de zomer het strand van Nice te verkennen of de kerst door te brengen in de sfeervolle straten; een bezoekje aan de stad is hoe dan ook onvergetelijk.

 

 

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 854 reviews.

9,3