Vier redenen om de winter in Zuid-Frankrijk door te brengen

Heeft u weleens overwogen om te overwinteren in Zuid-Frankrijk Als het in Nederland vroeg donker begint te worden en het weer tijd is om handschoenen en sjaals te dragen, wachten we ongeduldig op de lente. Maar u kunt u er ook voor kiezen om uw winter door te brengen in Zuid-Frankrijk. Dankzij het milde klimaat is Frankrijk een heel geschikte bestemming om uw winter door te brengen. Wij geven u vier redenen om vandaag nog uw luxe vakantievilla in Zuid-Frankrijk te boeken voor deze winter.

 

 

1. Zoek de zon op

Als u in de winter naar Zuid-Frankrijk vertrekt, is het milde klimaat een goede reden. In Frankrijk schijnt zelfs in de winter de zon. Eerder schreven we al over aantrekkelijke winterbestemmingen in Zuid-Frankrijk als Menton, Porquerolles en Brignoles. Dat komt omdat de temperaturen op deze bestemmingen heel mild zijn, ook tijdens de winterperiode. Ook zijn er vaak festiviteiten in verschillende steden. Zo kunt u in februari in Menton het citroenfeest vieren, een traditioneel festival waar jaarlijks honderdduizenden bezoekers op af komen.

 

2. Bewonder de culturele hoogstandjes

In Zuid-Frankijk is heel veel moois te bewonderen. Prachtige steden met imposante gebouwen, karakteristieke pleinen met de fijnste terrasjes, vele bijzondere musea, oude kerken en andere bezienswaardigheden. Voor cultuurliefhebbers is Frankrijk dan ook een heerlijke bestemming met een rijke historie. In de zomer is er vaak te weinig tijd om alles te bezichtigen, maar in de winter kunt u de lange dagen aan het strand verruilen voor urenlang struinen door de pittoreske straatjes en het bezoeken van populaire musea. Zo leert u Zuid-Frankrijk op een heel andere, maar minstens zo mooie manier kennen!

3. Ontdek uw sportieve kant

Door het heuvelachtige landschap leent Zuid-Frankrijk zich uitstekend voor sportieve activiteiten. Denk aan lange fietstochten door het prachtige landschap, kilometers rennen door de bossen of prachtige wandelingen maken langs de kust. Het zijn prima alternatieven voor een gewone wintersportvakantie.

4. Breng een bezoek aan kerstmarkten

Natuurlijk kunt u ook naar Zuid-Frankrijk vertrekken voor de vele kerstmarkten. Tijdens de kerstperiode zijn de grote steden in Frankrijk gezellig verlicht en proeft u de sfeer van de feestdagen. Een bekende kerstmarkt is de kerstmarkt in Nice , maar ook kerstmarkten in Straatsburg en Avignon zijn de moeite waard. Een andere aanrader is een bezoek aan het mooie Saint-Tropez . In de zomer is het een drukke, toeristische bestemming, maar in de winter is het een stuk rustiger. Je vindt er prachtig uitgedoste etalages, een tentoonstelling van de mooiste chocoladekunstwerken en een lichtspektakel met vuurwerk in de oude haven.

 

Zoals u ziet kunt u in Zuid-Frankrijk op verschillende manieren de winter doorbrengen. En mocht het toch een keer koud zijn, dan kunt u een duik nemen in het verwarmde privézwembad bij uw luxe vakantievilla. Of u maakt het binnen gezellig met geurkaarsen, sfeerverlichting en een goed glas Franse wijn. Proost, op een heerlijke winter in het mooie zuiden!