0

Genieten van de Franse keuken tijdens uw verblijf in Zuid-Frankrijk

Voor de meeste mensen is Zuid-Frankrijk niet alleen een geliefde vakantiebestemming dankzij het zonnige klimaat, maar ook vanwege de heerlijke Franse keuken. Als u een vakantievilla bij ons boekt, zit er altijd een moderne keuken in die van alle gemakken is voorzien. Tegelijkertijd weten we: koken is tijdens de vakantie iets wat alleen de fervente thuiskoks doen, want er zijn zoveel makkelijkere (en smakelijke) opties waarvoor u zichzelf niet hoeft uit te sloven in de keuken. We delen onze tips om van de Franse keuken te genieten tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk.

Waar u ook heengaat in Zuid-Frankrijk, in elke stad of dorp vindt u goede restaurants, bistro’s en cafeetjes waar u typisch Franse gerechten kunt proeven. Ontbijten doen veel Fransen met vers stokbrood, pain au chocolat, croissants en luxe broodjes met brie of vleeswaren. Maar zodra de middag begint, lopen de terrasjes vol en zijn de beste lokale restaurants al druk bezig met het uitserveren van verfijnde gerechten. Frankrijk is het land van goed eten en die naam houden ze graag hoog.

Waar eet de lokale bevolking?
Een eerste tip is dus ook om te kijken waar de lokale bevolking het liefst gaat eten. Welke restaurants kiezen ze uit? Waar is het ook in de middag wanneer de zon hoog aan de hemel staat al druk? In welke restaurants ziet u weinig toeristen en hoort u om u heen vooral de prachtige Franse taal? Dan weet u: hier is het goed eten. Ook wij geven u, als u ons benadert voor advies, graag tips voor goede restaurants in de omgeving van uw verblijfplaats.

 
Huur een privé chef
Een andere aantrekkelijke optie is het inhuren van een professionele chef-kok. Gun uzelf de luxe van een echte chef-kok die u de mooiste gerechten uit de Franse keuken laat proeven en u bedient in uw eigen vakantievilla. Absoluut een aanrader als u met een grote groep familie of vrienden in Zuid-Frankrijk verblijft en een avondje culinair wilt genieten zonder dat u daarvoor zelf in de keuken hoeft te staan.

Tip: privékok Caspar Burgi
Een aanrader is privékok Caspar Burgi van L’ Oiseau Bleu Catering. Caspar Burgi is bekend van televisie, heeft jarenlange ervaring in de horeca en heeft diverse bekroonde restaurants gerund. Sinds 2017 woont hij in Sainte Maxime en organiseert hij diners met eerlijke Franse producten. Denk aan compleet verzorgde driegangenmenu’s met unieke gerechten als een witvisschotel, saute de boeuff met pepersaus, eendenborst met sinaasappel jus en zeeduivelfilet ingerold met spek en een saus van champagne. Meer informatie over dit cateringbedrijf kunt u vinden op deze website

Kijk in de Michelin-gids
Een laatste tip om restaurants te ontdekken waar u kunt genieten van de rijke smaak van de Franse keuken, is het bekijken van Michelin-gids. Dit kan ook online via deze website. In deze gids vindt u meer dan 5.000 restaurants in Frankrijk die als beste zijn beoordeeld.

Als u deze tips opvolgt, kan het niet anders dan dat u tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk echte pareltjes ontdekt en iedere avond opnieuw geniet van smaakvolle gerechten. Hebt u zelf heerlijk gegeten in Frankrijk? Dan vinden we het leuk om uw tips te horen. U kunt uw ervaringen delen via onze Facebookpagina.

Gemiddelde rating Vacances Provence

Klanten waarderen Vacances Provence met een gemiddeld rapportcijfer van: 9.3 Dit gemiddelde is op basis van 1007 reviews.

9,3